Sieradenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

De geschiedenis van de ketting

De ketting is een sieraad dat al eeuwenlang wordt gedragen door zowel mannen als vrouwen. Ze werden met name gedragen om zich te onderscheiden van andere culturen.

Historici zijn het er niet over eens van wanneer de eerste ketting dateert. Sommigen zeggen dat in Zuid-Afrika de eerste ketting is gevonden, die maar liefst 75.000 jaar oud was. Andere zeggen geloven dat de oudste ketting dateert uit 30.000 jaar voor Christus.  Overigens waren beide groepen historici het erover eens dat de kettingen uit die tijd bestonden uit botten, tanden en schelpen.

Pas 2500 voor Christus werden kettingen van goud gemaakt, ze werden versierd met allerlei vormen. De Egyptenaren hebben de techniek van het vervaardigen van kettingen op een hoger plan gebracht. Zij konden ingewikkeldere versieringen maken en zorgden ervoor dat de ketting een echt onderdeel van de outfit werd. Deze dure juwelen werden met name door de elite gedragen en werden vrijwel altijd begraven met de persoon.

Deze manier van vervaardigen is zo honderden jaren doorgegaan. Wel waren de mensen zo onder de indruk van de gouden kettingen, dat ze steeds groter werden. Hoe meer goud je om je nek had, des te hoger het aanzien werd.

Tegenwoordig zijn kettingen voor iedereen en is het een accessoire die niet mag ontbreken in je garderobe. Mede door de nieuwe technieken kunnen kettingen nu ook van andere materialen gemaakt worden (ipv alleen van goud) waardoor kettingen in alle prijsklassen te vinden zijn. Wel zo fijn, om zonder blikken of blozen bij elke outfit een ander sieraadje aan te kunnen schaffen! 

Bekijk snel ons assortiment en bestel jouw favoriete ketting vandaag nog online!

Zeer mooie das !
Prachtig op het huwelijk van mijn zoon.
Flor
Snelle levering
Vivi
Alles Top,
Super tevreden van besteld artikel
Luxe strik, koste iets meer maar beduidend kwalitatiever dan goedkopere alternatieven.
Zeer snelle verzending. Eerder ontvangen dan aangegeven en dat nog in België.
A.P.
Ben zeer tevreden vd levering. Top
Maryse Nelissen

Goed materiaal.

johan Swennen
Vijf sterren service!
Door een fout bij de koerierdienst was het pakketje te laat toegekomen.
Zonder problemen werd er een nieuw pakketje verstuurd naar mijn hotel in Letland Riga.
De klanten service kon ik steeds voor en na mijn vlucht bereiken en wisten perfect wat gedaan.
Nicolas

Betaal veilig online

×